Medical taping

Medical taping(Kinesiotaping) is een techniek van tapen waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciale tape die bestaat uit een speciale soort textiel, geweven als de huid met een hoge rekbaarheid. De methode, die oorspronkelijk in Japan in de jaren zeventig is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast.

De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140%, is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet, maar kunnen vrij bewegen, zonder dat zij meer kunnen uitrekken dan gewenst is. Hoe en waar getapet kan worden, is niet willekeurig. Fysiotherapeut, sport(masseur), sport-pedicure mag de kinesiotaping aanbrengen.

Werkzaamheid:

Kinesiotaping kan het lichaam in vijf verschillende deelgebieden beïnvloeden, te weten de huid, fascie, circulatie/ lymfe, spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek van de Kinesiotape kan er een zekere invloed op worden uitgeoefend.

Kinesiotaping helpt ook heel erg goed tegen hooikoorts, ingegroeide/ stoot nagels, hielspoor enz.  

Vitale Voet werkt met Cure Tape.